09 Грудня 2016

Установка кухонних меблів є заключним етапом ремонту і облаштування кухні. Але перед початком ремонту слід визначитися з габаритами кухонних меблів, скласти план її розстановки, намітити місця розташування обладнання і виведення комунікацій. Кухонні меблі повинні бути якісними, красивими і, перш за все, зручними. Головне священнодійство в кухні відбувається на просторах між холодильником, мийкою і плитою. Де витягнуті з холодильника продукти можна помити, обробити, приготувати. Тому розміри цих ділянок повинні бути оптимально задані і витримані.
Для оброблення продуктів між мийкою і плитою фахівці рекомендують вiдстань не менше 80 см і не більше 120 см. Від холодильника до мийки має бути близько 40 см - 60 см: є куди продукти покласти і бризки до нього не долітають.
Одним з базових габаритів кухонних меблів є висота стільниці. Цей розмір повинен відповідати зросту господині кухні. Визначити його в домашніх умовах легко: дізнавшись відстань від зігнутого ліктя стоячої людини до підлоги, треба відняти від нього 15 см. Над обраною таким чином робочою поверхнею, немає необхідності занадто сильно нахилятися, напружуючи спину і шию. Позбавлена від зайвих напружень господиня зберігає гарний настрій і здоров'я.
На думку фахівців, робочі поверхні окремих ділянок кухні можуть перебувати на різних рівнях. Висоту поверхні плити вибирають так, щоб, господиня могла вільно зазирнути і в найвищу каструлю. З невисокої плити каструлі знімати легше. У такої плити зручніше знімати пробу, відстежуючи процес приготування їжі.
Висота робочої поверхні з вбудованою раковиною мийки повинна розташовуватися вище і, також відповідно до зростання основного виконавця кухонних робіт. Для її визначення відстань від зігнутого ліктя стоячої людини до підлоги треба зменшити на розмір його кулака. При зміні глибини стільниці від стандартних 60 см до 70 см, з'являється можливість розміщення на ній дрібного кухонного обладнання (чайник, тостер) і збільшується відстань від особи господині до фасаду навісної шафки. Висота нижньої поверхні навісної шафки над стільницею повинна бути не менше 45 см.
На правильно організованій кухні господиня, позбавлена від непотрібних рухів, економить до 30% часу, а їжа, приготована в комфортних умовах стає смачнішою.
Переклад - Буднет
http://kvartirakrasivo.ru/