Навігатор Пошук по сайту Google пошук по сайту ![]()
Пошук по сайту
Останні оголошення | Планування кухні: робочий трикутник29 Жовтня 2013 Планування кухні : робочий трикутник На будь-якій кухні співіснують три основні зони , які утворюють так званий робочий трикутник . Від їх розташування залежить те , наскільки зручно вам буде пересуватися по кухні .
Правило розміщення зон. Під час готування ми найбільше часу проводимо в трьох основних зонах: • зона зберігання (холодильник , шафи з бакалією та іншими продуктами) ; Це - « вершини» робочого трикутника , який утворюється , якщо подумки провести між ними лінії . Маючи в своєму розпорядженні робочі зони , пам'ятайте правило : відстань між крайніми точками « трикутника » має бути не більше 300 см і не менше 60 см. Це дозволить, з одного боку, не намотувати по кухні зайві кілометри , з іншого - не створить тісноти . Розглянемо різні варіанти планування . Як саме розташувати основні зони кухні , залежить від розміру і форми приміщення . Для вузьких і витягнутих кухонь . Гарнітур разом з вбудованою технікою розташовується уздовж однієї із стін. При нестачі простору для шаф можна використовувати навісні полиці . Лінійне планування зазвичай є єдиним варіантом для вузьких , витягнутих у довжину приміщень кухні . Для квадратних і прямокутних просторів . Кутова кухня передбачає L- або Г -подібну планування , яка підходить для більшості приміщень. Мийку краще встановити в кутку , а ліворуч і праворуч від неї залишити ділянки стільниці . Ще далі від миття по одній стіні поміщаються варильна панель і духовка , за іншою - холодильник. Посуд зручно зберігати в навісних шафах над посудомийній машиною і мийкою , а бакалію - у настінному шафці поруч з варильною панеллю. Г -подібна планування підходить для більшості не вузьких чотирикутних кухонь . Для просторих приміщень. У цьому випадку всі вершини робочого трикутника розподіляються по трьох стінах . За паралельним сторонам розташовані зони зберігання та готування , між ними - робоча поверхня з мийкою . Якщо після розміщення меблів між паралельними рядами залишається прохід ширше 200 см , то краще використовувати лінійну або Г -подібну схему. У просторих квадратних і чотирикутних кухнях найбільш раціональна П -подібне планування . Для широкої кухні . Хороший варіант для прохідної кухні (наприклад , з виходом на балкон) . У такому приміщенні робочі зони логічно розмістити по двох протилежних стінах . Наприклад , по одній стороні - мийна зона і зона приготування їжі , за іншою - зона зберігання . Тут , як і у випадку з П-подібною плануванням , потрібно враховувати ширину проходу. Паралельна планування краща у широких кухнях , особливо якщо вони прохідні . Для великих кухонь - від 20 м? . Планування кухні великої площі дозволяє розташувати одну з робочих зон окремо від основного гарнітура. Це здорово «з'їдає» площа , але виглядає дуже ефектно. Компромісний варіант - півострівна планування . Півостровом нерідко стає обідній стіл , а іноді і додаткова частина гарнітура , де зручно організувати зберігання посуду і інших кухонних аксесуарів. КУХНЯ ПО КОЛУ Для довгого просторих приміщень. Тут працює той же принцип розподілу робочих зон , що і при лінійної плануванні . З тією лише різницею , що розташовуються вони по дузі. Деякі компанії випускають спеціальні меблі з опуклими і увігнутими фасадами - круглі кухні .
Переклад - Буднет http://remont-39.ru | Cтатті Новини будівництва |